Vakantie le Chat
Routebeschrijving
Met TOMTOM: naar Ecuras.. Chatain Besson..village le Chat staat er niet in. Maar zo kom je er langs.
Routebeschrijving naar Le Chat (tel 0033 545 232375) via Vierzon, de A71 en A 20 Er zijn uiteraard verschillende mogelijkheden: naar Gent, vervolgens Kortrijk (Courtrai) en dan Lille. Voor Lille wordt Parijs aangegeven via een omweg naar Tournai(Doornik). Wij nemen deze weg nooit en blijven gewoon rechtdoor gaan Dan zie je al heel snel ook Parijs weer aangegeven. Na Lille op de A1 begint de peage . Nu op de A1 blijven tot vlak na vliegveld Charles de Gaulle.Je bent inmiddels van de peage af. Als het heel druk is nemen wij de meest oostelijke route, de zgn Francilienne. Direkt na Charles de Gaulle is er een hele grote afslag, o.a. naar Marne La Vallée. Deze richting eerst blijven volgen, via de A170 kom je op de A 104. Deze gaat over in de N104 . Uiteindelijk kom je ten zuiden van Parijs op de A 10 richting Orléans. Onze normale route: Vlak na Charles de Gaulle zie je op de afslag voor het eerst Bordeaux aangegeven, deze borden volgen. Je moet een aantal keren van de weg af om vervolgens weer op een andere autoweg te komen. Zo kom je op de A 86, richting Bordeaux via Creteil. De oorspronkelijke periferique blijft ook een mogelijkheid. Uiteindelijk kom je op de A10 richting Orleans. Daar even goed opletten, niet verder de A10 naar Tours en Bordeaux nemen, maar de A71 naar Vierzon/ Clermond Ferrand.Je gaat eerst de Loire over, heel mooi uitzicht op de kathedraal, daarna de Loiret over. Bij Vierzon ga je van de Péage af en neem je richting Limoges/Chateauroux op de A20. Dit is een prachtige weg en je moet er bij afslag 28 af, richting Angouleme. Via de D2000 kom je op de N141. Steeds borden Angouleme blijven volgen, je rijdt buiten St.Junien om, en komt bij Chabanais. Daar word je vanzelf over de rivier de Vienne geleid. Even verderop staat er aan de linkerkant een bord richting Rochechouart D29. Dit is op een punt dat er links van de weg een klein pleintje is, hoofdweg gaat rechtdoor maar wij moeten hier linksaf. Je rijdt dan de helft van het pleintje terug, twee keer links is dat en dan ga je rechtsaf. Je gaat vervolgens over de spoorlijn en met een aantal scherpe bochten naar boven. Daar wordt de D162 en Grenord aangegeven en moet je een scherpe bocht naar rechts nemen. Nu de D162 blijven volgen tot Les Landes. Daar de D163 pakken en die brengt je via Massignac, Sauvagnac en Roussines naar de ingang van ons park aan je rechterhand. Route voor op het park sturen we op zodra alles rond is en betaald. In hoogseizoen heeft park eenrichtingverkeer!
NB tijdens de terugweg voor Lille opletten: niet Gand volgen maar de N227, dan neem je dezelfde weg als op de heenweg, veel korter. Alleen in de spits is het beter om Lille te mijden, maar op zondag is het heerlijk rustig.

 

Village le Chat is voor veel Nederlanders een bekend vakantieoord. Families komen er jaar in jaar uit omdat het ongeevenaard prettig is.

Tennis


Golf

Overzicht

Developed by Sturman ICT, Designed by SiteGround and Powered by Wordpress